Det är dags att titta på Yelp

Från och med onsdag 19 september är det Yelp och TomTom som svarar för kartnavigering och information på Apples mobila enheter när iOS 6-uppgraderingen blir tillgänglig. Det är dags att titta på Yelp.

Mitt råd:

  1. Leta reda på ditt företag på www.yelp.se. Lås upp företagssidan. Använd.
  2. Registrera dig som användare på www.yelp.se. Testa.

Kampen om våra mobila enheter fortsätter. Med avsikten att sätta käppar i hjulet för Google slänger Apple nu ut Google Maps från telefoner och paddor. Jag kommer väl i och för sig inte att sakna Googles sponsrade länkar som tar mig till Göteborgs Atletklubb varje gång jag vill till Göteborg.

Det som är intressant för oss i besöksnäringen är att man samtidigt gör en stark integration av Yelp. En rekomendationssite som hittills inte haft något genomslag i Sverige. Det kommer att bli ändring på det. Yelp innehåller också funktioner för incheckning. Kombinera med ”pratnavigering” från TomTom så blir det sammantaget en stark laguppställning.

Måste jag VERKLIGEN bry mig? Svaret är: – Ja, den här chansen får du inte missa. iOS-användare spenderar mer pengar än Androidarna på att boka hotell via sina mobila enheter. Så lägg en stund på att titta på Yelp, det kommer att vara värt det. Just nu är det dessutom läge att vara först.

Mitt råd:

  1. Leta reda på ditt företag på www.yelp.se. Sök med namn och ort.
  2. När du hittat ditt företag så finns en länk mitt på sidan: Jobbar du här? Lås upp företagssidan. Registrera dig. Du kommer åt statistik och får möjlighet att svara på recensioner.
  3. Passa på att registrera dig som användare på www.yelp.se. Testa med att lägga in recensioner när du själv är på resa. Du får nya ögon på både andras och din egen verksamhet.

Och, naturligtvis, har du inte gjort samma sak på www.TripAdvisor.com så är det hög tid att göra det också.

Här är ett exempel på artikel kring hur mycket androidare respektive iosare spenderar, det finns fler. http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304458604577488822667325882.html

iPhoneGuiden.se har tittat på iPhone 5 och iOS 6 för att se vad som kommer att fungera i Sverige. http://iphoneguiden.se/vilka-platsbaserade-nyheter-i-ios-6-fungerar-i-sverige/

 

/Mats

Vad tycker du? Kommentera gärna!