Använd Google Hotelfinder -> Sälj rum. Tjäna pengar.

Det går snabbt nu. Google bygger om och lanserar nya tjänster i sin egen produkt varje vecka. Det man gör är att skapa en supersök på supersökmotorerna och OTAerna. OTA-Online Travel Agency, dvs Hotels.com, booking.com m fl. Plus att lägga på massor av mer information. Google skapar en samlingsplats för all information kring hotellboende. De vill sälja annonser – Du vill sälja hotellrum.

Och, tänker du, ytterligare ett ställe att hålla reda på. Men det är ju Google, de tjänar pengar på att presentera dig på bästa sätt. Det du måste göra är att göra D I T T   V A N L I G A   J O B B.

  • Bra hemsida
  • Stategi för prissättning och uppföljning – revenue management.
  • Strategi för säljkanaler. Egen bokning? Destinationens bokning? Utvalda OTA? Vilken kanalhanterar/channel manager använder du?
  • Strategi för rekommendationskanaler. Vilka bevakar du? Finns det kontaktvägar? Hamnar du rätt på kartan?
Du bygger säljkanaler

Clarion Hotel Wisby bygger frukostmatsal.

OK. Börja nu med att kolla på www.google.com/hotelfinder eller på svenska www.google.se/hotels. Leta reda din destination och titta på hur knapparna fungerar. Och se det som möjligheter.

Här är en engelsk artikel på Tnooz som berättar om de senaste nyheterna på Hotelfinder: http://bit.ly/11XEkY2

Och här är en från Travtopia som handlar om Google+ sidor och recensioner. http://bit.ly/11XFFOE. Det är dags att börja synas där också.

/Mats

Vad tycker du? Kommentera gärna!