Allt blir mobilt

Det är illavarslande att mobiloperatörerna nu tycks slå sig till ro och tycker att de byggt ut täckningen tillräckligt. För besöksnäringen är det här en viktig infrastrukturfråga som kräver lösning – nu.

Genomslaget för mobila och mobilt uppkopplade enheter fortsätter. Mobilen är alltid närvarande även när vi möter släkt och vänner. Vi söker, mailar och delar. Mobilen och plattan är med när vi tittar på tv. Men det finns fler perspektiv på mobil tillgänglighet.

Mobilt är en konkurrensfördel

För oss som jobbar inom besöksnäring är det här viktigt ur olika aspekter. Vid sök måste vi synas på ett snyggt sätt oavsett om kunden besöker oss genom dator, platta eller smart mobil.

När kunderna är på resande fot gäller det att din verksamhet dyker upp vid sök, i kartappar och rekommendationssajter. Det går att se en ökning av kunder som reser och bokar på sajter för sista minuten-boende.

Eftersom kunden dessutom är beredd att beredd att berätta om både plats och aktivitet så måste uppkopplingen fungera.

Familjer kräver mobila uppkopplingar

I USA och andra delar av västvärlden fortsätter smartmobilägandet att växa, främst bland ungdomar. Ungdomar som har helt andra Internetvanor än vuxna. 50 procent anger mobiltelefon som viktigaste verktyg för att använda Internet.

Det har gått så långt så att familjer frågar om uppkoppling vid bokning och till och med lämnar anläggningar där ”inte ens mobilnätet fungerade”.

Du hjälper dig själv genom att hjälpa kunderna

Inte minst i de delar av vårt land där mobilnätet fortfarande har dålig täckning eller vissa operatörer är svajiga så finns det en chans för anläggningar att hjälpa kunderna en bit på vägen.

Fritt internet ger kunden en möjlighet att berätta för världen om dig. Tala gärna om det. Badar du vid Tylösand så finns det gott om skyltar som berättar att Hotel Tylösand bjuder på fritt Internet. Det är ganska ok att i det läget lämna ifrån sig en e-postadress för att nyttja tjänsten.

Tylösand med fungerande uppkoppling en tidig februarimorgon.

Och du. Du är väl inte ogooglebar? Dyker din verksamhet upp när du söker på viktiga nyckelbegrepp? Bra! Men om det mot förmodan tar lite tid att hitta din egen anläggning så passa på i helgen att ta lite nya bilder, skriva lite ny text och lägga upp på hemsidan.

Glad påsk

/Mats

Vad tycker du? Kommentera gärna!