Matresan

Maten tar en allt större plats i våra liv. Inte mindre än åttiotalet matprogram sänds varje vecka på de vanligaste kanalerna ett svenskt hushåll kan se. Maten är också en allt större reseanledning. Det finns olika kategorier matresenärer. De kan vara en eller fler av följande:

Resenär som vill ha bra mat

  • Mat är ett mervärde för de allra flesta resenärer. Vi söker oss till bra mat, lokal mat, mat som finns bortom turistfällorna.

Matresenärer

  • Resenären med mat eller dryck som reseanledning. Tryffelakademi, vinresan eller ölprovning.

Matupplevelseresenärer

  • Har tagit nästa steg och vill vara mer aktiv i sitt matresande. Laga mat tillsammans med professionella kockar, tryffelsafari, delta på en krav-gård med avslutande middag.

Vår föreläsning handlar mer om hur man ska sätta maten i förhållande till turistprodukten och ger konkreta idéer och förslag. Hur man praktiskt kan arbeta vidare på hemmaplan, både med att stärka nuvarande produkt med bra mat och att utveckla matturism.

Vi ger också exempel från Gotland där man aktivt arbetat för att höja matkunnandet och nu börjar kunna skörda frukterna av många års satsning på kompetens och kvalitet.

Föreläsningen kombineras med en workshop där deltagarna arbetar med egna exempel kring matkvalitet, närproducerat och regional mat. Vi hinner också diskutera paketering av matupplevelser, försäljning och distribution samt ekonomi och lönsamhet.

Fast pris är 15 000,- + moms/föreläsning.

Faktiska resekostnader tillkommer. Vi lämnar ett fast pris på dessa kostnader så fort vi vet när och var vi ska vara